Parenthetical Girls

Parenthetical Girls er et band som spiller eksperimentell popmusikk. Bandet ble startet i Everett i staten Washington, men bor og jobber i Portland, Oregon. Musikalsk sett har de blitt kjent for å kombinere popmusikk med eksperimentelle elementer. Dette er en noe sjelden kombinasjon, men samtidig fungerer det utrolig godt. I dag må man skille seg ut fra mengden, for det er utrolig mange som lager musikk og folk klarer ikke til slutt å skille mellom One Direction og Justin Bieber. Derfor er det viktig å opprette en litt egen stil, og det er nettopp dette Parenthetical Girls har gjort. De skiller seg ut fra mengden med sin musikk og sin helt spesielle stil, noe som er en fryd for musikkbransjen. Vi trenger friskt blod, og det er takket være band og artister som disse at musikken kan fortsette å leve.

Bandets historie

Parenthetical Girls startet som et innspillingsprosjekt der Zac Pennington og Jeremy Cooper samarbeidet. Bandet gikk gjennom mange sammensetninger, før de endte opp med dagens medlemmer, som er Zac Pennington, Jherek Bischoff, Amber W. Smith og Paul Alcott. Både Jherek Bischoff og tidligere medlem Sam Mickens bidrar i studio, selv om ingen av dem er med på turné.

Tidlige utgivelser

Den første utgivelsen fra bandet var en selvutgitt EP kalt Christmas With Swastika Girls. Den kom ut i 2002. Den gang kalte bandet seg Swastika Girls, men navnet ble endret da Cooper forlot bandet. Pennington lanserte albumet (((GRRRLS))), som bare ble utgitt på vinyl. Han ga det ut på sitt eget plateselskap, kalt Slender Means Society i 2004. Jherek Bischoff og Jamie Stewart hjalp til under innspillingen, og albumet inneholdt sju sanger, der de samme sangene ble gjentatt på platens B-side. Den eneste forskjellen er at Stewart og Bischoff mikset hver sin side av platen.

Bandets andre album ble bare utgitt digitalt. Også dette albumet var selvutgitt, og var en EP med tittelen Christmas with Parenthetical Girls. Den kom også ut i 2004. Samme år kom også albumet Safe as Houses, som var en utvidet CD-versjon av (((GRRRLS))). Den tredje selvutgitte jule-EP-en, A Parenthetical Girls Family Christmas, kom i 2006.

I 2007 ga bandet ut et album sammen med bandet The Dead Silence. I 2008 kom Entanglements, som var det tredje albumet.

Privilege

Privilege var det neste albumet, og ble lansert på en spesiell måte. Albumet ble utgitt som fem ulike tolvtommers EP-er på bandets eget plateselskap, Slender Means Society. Hver EP ble solgt separat hvert kvartal over 15 måneder, men de ble ikke solgt gjennom butikker. Til sammen utgjør de fem EP-ene et komplett album. Den siste EP-en ble utgitt med en egen samleboks som hadde plass til alle de fem platene. Opplaget var begrenset til 500 fysiske kopier av hver EP, og hver EP hadde kunst av den svenske illustratøren Jenny Mörtsell. I følge bandet selv, ble hver EP håndnummerert med blod fra et av bandmedlemmene. For den som gikk glipp av de begrensede EP-ene, ble Privilege (Abridged) utgitt i en forkortet utgave 14.februrar 2013. Dette albumet inneholder 12 utvalgte sanger fra EP-ene.

Diskografi

Parenthetical Girls har gitt ut følgende album:

  • (((GRRRLS))) (2004)
  • Safe as Houses (2006)
  • Entanglements (2008)
  • Privilege (Abridged) (2013)

I tillegg til albumene, har Parenthetical Girls gitt ut mange singler, og de har gitt ut EP-er sammen med andre band. De har også gitt ut flere coversanger, og en egen europeisk versjon av albumet Untanglements. Dette er et band med mange jern i ilden, og det er ingen tvil om at de hører hjemme i vår store og vide musikkverden.