Om oss

Et plateselskap kan gjøre det lettere å slå gjennom, og vi er her for å hjelpe deg. Det koster mange penger å gi ut musikk, og en ukjent artist har ingen garanti for at han eller hun tjener inn kostnadene. Hvis et plateselskap tar på seg kostnadene, er det mindre risiko for artisten.

Mikse selv eller få hjelp?

Man skal være uvanlig flink til å mikse og produsere musikk dersom man skal lage musikken selv på datamaskinen. Det er ikke gjort over natten å lære seg dette, og svært få artister kan å spille mange instrumenter. Mye kan lages digitalt, men det erstatter sjelden gode musikere. Som plateselskap kan vi hjelpe deg å finne gode musikere som hjelper til i studio.

Artister som har lykkes på egen hånd får det til å virke enkelt: Du bare spiller inn en sang, mikser den på PC-en, og to måneder senere er du en YouTube-stjerne som alle vil ha tak i. Men for hver artist som lykkes på denne måten, er det tusenvis som aldri blir lagt merke til.

Kunnskap og erfaring

Hvis man skal lykkes som selvutgitt artist, må man vite en del om forretninger. Man må ha et nettverk rundt seg, som hjelper med å spre musikken, eller man må ha økonomiske ressurser til å spre musikken på de rette stedene. Det er få artister som vet hvordan de skal gjøre musikken kjent og hvordan de skal lykkes økonomisk. Skal man bygge opp et apparat rundt seg, trenger man kanskje en tekniker, hjelp til innspilling, noen som kan skaffe spillejobber, og kanskje en egen manager. I stedet for å betale for alt dette selv, kan det være enklere å gå til et plateselskap. Har du en god idé, og er en flink musiker, vil vi gjerne høre på ideene dine og hjelpe deg videre. Da trenger du ikke å ta deg av alt det økonomiske og markedsføringsmessige, men kan i stedet fokusere på musikken din.

Det er ikke sikkert du trenger den tradisjonelle delen av plateselskapene, altså det innspillingstekniske og miksingen av musikken. Kanskje trenger du heller ikke hjelp til å utvikle deg som artist. Men det er mange artister som trenger hjelp til markedsføring, merkevarebygging, distribusjon av musikken, finansiering, og muligheten til å få spillejobber.

Det er disse tingene vi kan hjelpe deg med.

Et kvalitetsmerke

Å gi ut musikken gjennom et plateselskap gir den også et mer profesjonelt merke. Det er fortsatt en status å ha platekontrakt, for det viser at artisten har noen bak seg, noen som tror på musikken. Alle kan gi ut musikk selv, men hvis det står et selskap bak, er det flere enn bare artisten som har tro på at musikken er god. Derfor kan et plateselskap nesten fungere som et kvalitetsstempel.

Plateselskapet kan være en investor og en støttespiller. Artister trenger hjelp og støtte, og noen som sier fra dersom de mener at musikken kan forbedres. Det kan være lurt at noen kommer med kritikk, for det er ikke alltid det beste å gi ut den første versjonen av en sang.

Selv om artistene har teknologien til å lage og distribuere musikken selv, har de ikke alltid kunnskap, kompetanse og erfaring. Den finner du hos plateselskapene. Ingen store internasjonale artister har klart å bli verdensberømte uten et plateselskap i ryggen. De kan ha startet med å legge ut en sang på nettet, men det har alltid fått en platekontrakt og hjelp til å videreutvikle seg derfra. Kygo startet karrieren gjennom Soundcloud, men det er kontrakten med Sony som har gjort ham verdenskjent.

De fleste artister trenger et plateselskap i hvert fall på et eller annet tidspunkt, og plateselskapene trenger gode artister. Så ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å produsere eller gi ut musikken din. Vi vil gjerne høre fra deg.