Kontakt

Splendour er blant plateselskapene som ønsker å hjelpe deg. Hvis du er en artist med en god ide, så lønner det seg å ta kontakt, enten du er godt i gang med musikkproduksjonen, eller du fortsatt er i planleggingsfasen. Det kan være lurt å planlegge en plateutgivelse i god tid, og du vil få veldig god hjelp både det grunnleggende og med markedsføring og distribusjon. Plateselskaper, inkludert Splendour, hjelper til med selve innspillingen, men vil også hjelpe deg som allerede har spilt inn og mikset egen musikk, og som trenger litt hjelp til å gjøre musikken kjent.

Lokale plateselskaper

Selvsagt er det mange som drømmer om kontrakt med de store, internasjonale plateselskapene, men det kan være lettere å kontakte et lokalt selskap. Da er det kortere vei til studio, samt at de virkelig store plateselskapene kan være veldig vanskelige å komme inn på. Det finnes utrolig mange selskap du kan ta kontakt med for å komme deg opp og fram. Søk på nettet etter norske plateselskap, og finn kontaktinformasjon i form av telefonnummer eller e-postadresse. Og ikke gi opp etter første forsøk. Har du tro på musikken din, så prøv videre, helt til du finner noen som kan hjelpe deg.

Mange norske plateselskaper er medlemmer av FONO, som er interesseorganisasjonen for de uavhengige norske plateselskapene. FONOs selskaper produserer alle typer musikk. Splendour representerer artister som Bendik, Solar Year, Kisses og Parenthetical Girls, men er likevel alltid interessert i å bli kjent med nye musikere og ideene deres. Ikke vær redd for å ta kontakt hvis du har en ide som du tror vi kan være interessert i.

Andre artister hos Splendour

De har også kontrakt med CasioKids, Hi Clancyness, Maribel og Siinai, men du trenger selvsagt ikke å lage samme type musikk som noen av disse gruppene for å ta kontakt med Splendour. De er åpne og lydhøre for mange sjangere.

Splendour er et internasjonalt foretak, så du finner dem i mange land. Her i Norge representerer de både norske artister, og internasjonale artister som gjerne vil selge musikken sin her i landet. Du kan kontakte Splendour på sosiale medier, men du kan også kontakte dem på e-post.

Du er sjefen

Husk at som artist er det alltid du som er sjefen. Det finnes mange plateselskap som kan hjelpe deg videre, både med produksjon og distribusjon, men det er du som er merkevaren og artisten. Selskapene er bare støttespillere for artistene de jobber sammen med. Enten du velger å kontakte et selskap, eller du velger å gi ut musikken din selv, så ønsker vi deg lykke til.

Det er din drøm, din musikk og det er du som er hjernen bak verket, og ingen andre. Uansett hva drømmen er, så skal veien dit være gøy, inspirerende og lærerik, og dette er det viktig å huske på. Det er også viktig å være litt sta, og sørg for at ingen kommer å tar din drøm fra deg, eller prøver å endre på den for å gjøre den bedre. Musikken din er det ingen som kan ta fra deg, og du må være fast på hva du selv vil. Det kan likevel lønne seg å være åpen for forslag, for ofte er det slik at ekspertene faktisk vet best, og da kan du komme enda litt lengre ved hjelp av litt tips. For eksempel kan de fortelle deg at denne sangen vil lyde bedre akkompagnert av piano framfor gitar, eller omvendt. Dette er det fullt mulig å prøve ut selv, uten å binde seg til noe eller noen. Vær åpen og bestemt, så kan du komme utrolig langt med bare det. Og bruk internett for alt det er verdt, ingenting spres så raskt som i den digitale verden. Verden trenger alltid god musikk, så stå på videre, og skap musikk som fenger folk.