Kisses

Duoen Kisses kommer fra Los Angeles i California. De begynte å spille sammen i 2010, og spiller new wave poprock. Bandets medlemmer er Jesse Kivel (sanger, gitarist) og Zinzi Edmundson (instrumental, keyboard). Musikken deres blander elementer fra new wave, synthpop, poprock og alternativ rock. Jesse Kivel er for øvrig en veldig aktiv musiker, som i tillegg til å være del av Kisses, også er medlem av indiepop-bandet Princeton. Det virker som det går helt fint å kombinere de to jobbene, og kanskje Kivel får ekstra mye inspirasjon av å jobbe med to forskjellige grupper og to musikksjangere samtidig. Det ene gir nok inspirasjon til det andre, og motsatt.

Historien til Kisses

Jesse Kivel vokste opp i Princeton Street i Santa Monica. Zinzi Edmundson vokste opp i Providence i Rhode Island. I ungdomsårene begynte Kivel å spille musikk sammen med tvillingbroren Matt, og en felles venn av brødrene. Denne musikalske eksperimenteringen endte opp med å bli bandet Princeton. Navnet til bandet sa seg selv, ettersom de vokste opp i en gate med dette navnet. Princeton ble stiftet i 2005.

I 2006 ble Kivel forelsket i Edmundson. Hun hadde blant annet jobbet med ulike magasiner, og etter at hun hadde gått ut med Kivel en stund, begynte de to å komponere musikk sammen. Dette samarbeidet resulterte i at duoen Kisses oppsto i 2010. Kisses er et perfekt eksempel på samarbeidet som oppstår når to personer elsker hverandre. Tidligere har vi hatt gleden av å nyte Sonny & Cher og Eva & the Heartmaker, og vi håper bare at kjærlighetsduoen Kivel og Edmundson ikke lider samme skjebne som de førstnevnte. For denne musikken ønsker vi å nyte i lang tid framover.

Duoens utgivelser

Kivel kjente plateprodusenten Alec R. Costandinos, som hjalp Kisses med å produsere og lansere debutsingelen Bermuda i 2010 (Transparent Records). Senere samme år kom singelen People Can Do the Most Amazing Things (IAMSOUND). Ikke lenge etter lanserte Kisses EP-en Other Planets, som bare var tilgjengelig for nedlastning. Denne ble fulgt av singelen Midnight Lover. Other Planets ble senere lansert på kassett, i begrenset opplag, av Hornbuckle Records. Det skjedde i 2013.

Duoen Kisses lanserte sitt første album i full lengde i USA 8.november 2010. Albumet het The Heart of the Nightlife, og kom ut under plateselskapet This Is Music, som også sto bak lanseringen av singelen Midnight Lover. Selv om albumet ikke kom ut før i november i USA, var det allerede utgitt i Storbritannia en måned tidligere.

Duoens andre album kom 14.mai 2013, og het Kids in L.A. Dette albumet kom ut på plateselskapet Cascine. Begge albumene ble også utgitt i Japan, da under merket Rallyes Records. The Heart of the Nightlife kom ut i Japan i 2010, mens Kids in L.A. kom ut på det japanske markedet 17.april 2013.

Anerkjennelse

Kisses kom på 40.plass på NMEs liste over de 50 beste gruppene i 2010. Etter at debutalbumet kom ut, fikk de mye anerkjennelse og skryt av platekritikere i kjente musikkmagasiner som Pitchfork, Allmusic og Metacritic.

Diskografi:

Kisses har gitt ut fire album fram til nå:

The Heart of the Nightlife (2010)

  • Kids in L.A. (2013)
  • Other Planets (2013)
  • Rest In Paradise (2015)

Mer om albumene

Det første albumet i 2010 inneholdt mye kjærlighet, og viste tydelig at musikken var laget av et forelsket par. Det andre albumet var mer tankefullt, med tunge basslinjer, og tekster om privilegerte tenåringer som sliter med kjedsomhet og depresjoner. Til tross for dette litt dystre temaet, er musikken sommerlig og frisk, og tekstene er egentlig ikke samfunnskritiske. Men et eller annet må man jo skrive om. Dette albumet var delvis inspirert av Bret Easton Ellis, og forteller om en gruppe rike tenåringer i Bel Air, som er området det Kivel vokste opp.

Etter de første utgivelsene har Kisses fortsatt å utvikle musikken sin. De har blitt etablerte, og vi kan nok forvente at det kommer flere utgivelser fra dem.