Kids in L.A

Kisses prøver seg på litt sosiale kommentarer på sitt andre album. Albumet handler, ikke overraskende, om en gruppe tenåringer i L.A., nærmere bestemt i Bel Air. Disse ungdommene er ikke vanlige ungdommer. De er rike og bortskjemte, men til tross for luksuslivet sitt, sliter de fortsatt med en del typiske tenåringsproblemer. Kisses faller ikke for fristelsen til å gjøre narr av ungdommene, og albumet kan heller ikke sies å være samfunnskritisk. De bare forteller om hverdagen til rike ungdommer, og sier at ikke alt er perfekt, selv om man har penger.

Coveret

Albumcoveret gir både en klassisk og moderne følelse. De to medlemmene i Kisses er stilt opp foran en typisk amerikansk vegg, med bilder, trofeer og dekorasjoner. De er kledd i forholdsvis fine klær, men ser ut som de kjeder seg, og det henspiller antakelig på albumets tema, med ungdommer som kjeder seg.

Sangene på albumet er:

Up All Night

  • The Hardest Part
  • Huddle
  • At The Pool
  • Funny Heartbeat
  • Air Conditioning
  • Having Friends Over
  • Bruins
  • Adjust GlassesTemaene som tas opp omfatter alt fra glamorøse fester til jakten på kjærligheten. Det er vinter i det sørlige California, og livet er litt kjedeligere enn vanlig. Strendene er stille, ingen bader eller sitter å soler seg. Bassengene er dekket til og ungdommene det synges om har ingenting å finne på. De ser bare på tapetet som flasser av. Innspilling og lansering

Kids in L.A. ble innspilt over en periode på et og et halvt år. Produsentene var Pete Wiggs og Tim Larcombe. Det er mange herlige rytmer på sangene, lette gitarer og varme keyboardmelodier. Albumet ble lansert i USA 14.mai 2013. Albumet er litt kjøligere enn det første albumet fra Kisses, og man merker inspirasjonen fra 80-tallet, både i musikken og på coveret.

Musikken på albumet

Albumet føles litt mørkere og mer introvert enn det første, men musikalsk sett er det bedre. Det dykkes ned i litt mer vanskelig materiale tekstmessig, selv om det på ingen måte blir deprimerende. Sangene er sterkere og mer fengende enn de på det første albumet. Sangene er varierte, fra raskt tempo i for eksempel Funny Heartbeat, til balladestemning i At the Pool. De utforsker også nye musikalske stier, for eksempel i Adjust Glasses. Den glade, glatte stemningen passer fint til temaet med rike og privilegerte.

Albumet har gode melodier og fengede refrenger. Det er også mange herlige detaljer, blant annet i gitarlinjene på sangen Huddle, som nærmest bølger seg fram. Rytmer og funkfølelse er det nok av. Having Friends Over er et godt eksempel på disse funktonene. Funny Heartbeat er også et høydepunkt, som kommer midt på albumet (midt i albumets hjerte, for å si det slik). Dette er den sangen som har mest likhet med albumet The Heart of the Nightlife, men den er enda bedre.

Å, det kjedelige livet

Rike ungdommer kjeder seg til tross for alle pengene sine. De lurer på hvordan de skal komme seg gjennom dagen, komme seg til platebutikken, eller finne kjærligheten. Dette er de ”store” problemene de rike og bortskjemte plages med. Sangene forteller om ungdommer som vet lite eller ingenting om det ekte livet, og hvordan andre sliter. Likevel ville ikke Kivel dømme folk fra nabolaget der han vokste opp, så albumet inneholder ingen latterliggjøring eller fordømmelse av de rike.

Oppsummering

Som de fleste grupper, har også Kisses utviklet seg musikalsk etter det første albumet. På sitt andre album framstår de som mer modne, musikalsk sett. Sanger litt mer komplekse, og de har en bredere palett, selv om musikken er en fortsettelse av det første albumet. Sangene er fine og nyanserte, med stor variasjon.